Jeg lovede, i går på min instagram, en opskrift på nemme og hurtige bolle om alt gik vel. Og det gjorde det. De blev rigtig gode, og så passer de lige til sådan nogen som mig. En der elsker nybagte boller, men først kommer i tanke om, at de skal laves, 1 time før de skal være på bordet. Så til alle jer, der har impuls lyst til nybagte boller, kommer der her en opskrift.

2015-10-24 07.49.08

Det skal du bruge:

  • 50 g. smør
  • 3 dl. soyadrik med vanilje
  • 50 g. gær
  • 2 tsk. honning
  • 2 tsk fint salt
  • 1 ½ dl 5 korns blanding (+ lidt til drys)
  • 60 g. grahamsmel
  • 40 g. hvedeklid
  • 400 g. hvedemel
  • mælk til pensling

Sådan gør du:

1) Smelt smørret i en gryde, og tilsæt soyadrikken.

2) Mærk på væsken, der er nemlig ingen grund til at varme den mere op end højst nødvendigt. Den må maks. være “lillefingervarm”

3) Hæld væsken over i en skål, og når det har en temperatur på 37 grader, smuldrer du gæret heri, og rør til det er opløst.

4) Tilsæt honning og rør også dette ud.

5) Kom grahamsmel, 5 korns blanding, hvedeklid og salt i en skål, og bland det sammen.

6) Kom melblandingen i gærblandingen, og bland det godt sammen.

7) Tilsæt nu hvedemelet lidt af gangen. Når du ikke kan røre mere i det, hælder du dejen ud på et meldækket bord, og ælter resten af melet i. Dejen skal æltes rigtig godt igennem, når det ikke får hæve tid.

8) Form 10 boller, kom dem på en bageplade med bagepapir, pensel med mælk og drys lidt af 5 korns blandingen over.

9) Bollerne sættes i en kold ovn, og skal have ca. 20 minutter ved 225°. Hold øje med dem, da alle ovne er forskellige.

Velbekomme

 

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *