photo Hurtigt20broslashd_zpsbbxtfapl.jpg

Jeg elsker duften af nybagt brød, som jeg i øvrigt er sikker på, at de fleste mennesker gør. Jeg elsker bare ikke, at det tager så pokkers lang tid at lave et. Først skal det æltes, så skal det hæve 2 timer, så skal det æltes og formes og så skal det lige hæve en gang til. Allerede her er det brugt laanngg tid, og så er det ikke engang bagt endnu. Dette er nok halvdelen af grundende til, at jeg så sjældent bager brød. Den anden grund skal nok findes i, at jeg er utrolig dårlig til at planlægge mad. Jeg finder som regel først ud af 1 1/2 – 1 time inden spisetid, at vi skal da have brød til. Så lykken var stor da jeg fandt en opskrift, der slet ikke skulle hæve. Smagsmæssigt var der ikke det helt store at komme efter, så opskriften fik en overhaling, og er blevet til den jeg altid bager, når der skal brød til maden. Den er virkelig nem og tager ikke mere end 30 min. at lave.

1 portion giver ca. 8 stykker

Ingredienser:
50 g margarine
2 dl mælk (+ lidt til pensling)
1/5 dl cremefraiche 5%
25 g gær
1 tsk rørsukker
1 1/2 tsk groft salt
100 g grahamsmel
50 g durummel
220 g hvedemel (+ lidt til bordet)

Pynt: Det krydderi der passer sig bedst til, den ret du serverer brødet til.

Smelt margarinen i en gryde (eller i mikroovnen) og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt cremefraiche. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser. Slå dejen godt sammen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Rul dejen ud til et rundt, fladt brød (ca. 28 cm i diameter) og læg det på en plade med bagepapir. Rids brødet næsten igennem, så der dannes otte trekanter. Pensl brødet med mælk og drys krydderi på. Sæt brødet i en kold ovn i ca. 20 min. ved 225°.

Jeg plejer kun at drysse krydderi ud på halvdelen af brødet. Elvira nægter nemlig at spise det, hvis hun kan se at der er krydderi på. Det er vidst noget med en periode de fleste børn “skal” igennem.

Hvis i gerne vil at jeres brød skal smage af lidt mere, så kom gerne 1 tsk af det krydderi i bruger til pynt, i selve dejen.

Velbekomme

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *