photo 2015-07-202012.21.53_zpsco1zdm8n.jpg

Til dem der ikke allerede ved det, så elsker jeg simpelthen kage. Indtil for nylig ville jeg allerhelst bare spise dem. Men så fik jeg lyst til at bage en lagkage fra bunden, da jeg fyldte år sidst. Det var faktisk lidt sjovt, og da Nor og Mark en uge senere havde inviteret fødselsdagsgæster, greb det lidt om sig, og jeg fik lavet 3 forskellige lagkager. Jeg har siden det, fået lidt mere mod på det kagebageri, det er jo slet ikke så svært, og faktisk rigtig sjovt. Altså så længe det ikke drejer sig om alt for tidskrævende og detaljeret pynt, det er nok ikke lige mig.

Jeg vil rigtig gerne dele en lækker kageopskrift med jer, som jeg selv har lavet. Den kan sagtens bruges som lagkagebund, i så fald skal der bages 1 bund af gangen, da jeg vil tro at den er for svampet til at skære over i 3.

Opskriften er til en halv bradepande.

Ingredienser:
75 g smeltet margarine (+ lidt til at smøre bradepanden med)
200 g rørsukker
200 g muscovadorørsukker
500 g hindbær*
300 ml mælk
300 g hvedemel
100 g grahamsmel
50 g kakaopulver
2 tsk natron

Pynt:
Flormelis
Hindbærsaft
Frysetørret hindbær

Sådan gør du:
Hindbærerne koges, til bærerne er kogt ud (evt. urenheder fjernes). Saften sies fra og gemmes. Smelt margarinen, og pisk den sammen med rørsukkeret. Herefter tilsættes muscovadorørsukkeret, og der piskes igen. Frugtkødet blendes og røres sammen med mælken. Dette hældes i skålen med sukkermassen og piskes sammen. De resterende ingredienser tilsættes og piskes sammen. Dejen hældes i en smurt halv bradepande og bages ved 170° i ca. 25 min

Når kagen er færdig og er kølet af, pyntes den med glasur lavet af flormelis og lidt af den hindbærsaft du har gemt. Til sidst drysses kagen med frysetørret hindbær og kagen er klar til at servere.

*Jeg brugte hindbær fra min mors have, der havde været en tur i fryseren. Bruger du friske hindbær, skal de koges med 1 dl. vand.

Jeg havde noget overskydende saft fra hindbærerne tilovers, som jeg brugte til at lave saftevand af. Når jeg alligevel havde det, synes jeg det var synd at smide det ud, og det tager ikke lang tid at lave det til saftevand.
Saften skal koges op, og smages til med sukker og citronsaft. Når det er kølet af, har du den lækreste hjemmelavede hindbærsaftevand.

Det var helt tilfældigt at min opskrift endte ud, med at være med hindbær. Da jeg fandt på den, blev den nemlig lavet med appelsiner. Men da det i lørdags ikke lige var sæson for økologiske appelsiner, og hindbærerne lagde i fryserne, måtte det prøves. Chokoladekagen med appelsin er også god, men den er altså lige et hak bedre med hindbær. Er du vild med appelsiner, får du lige fremgangsmåden her:

Det eneste der er anderledes er frugtdelen, mængden af mælk og tiden. Du skal bruge 2 (almindelig størrelse) økologiske appelsiner og 400 ml mælk, i stedet for de 300 ml.
Kog de 2 appelsiner i vand, ved svag varme (gryden skal simre) i 2 timer. Når appelsinerne er kogt færdig og kølet af, skal skrællen forsigtigt pilles af. Her kommer det lidt tidskrævende arbejde, det hvide der sidder på skrællen skal nemlig skrabes af, så det ikke giver en bitter smag til kagen. Frugtkød (husk at fjerne stenene) og den orange skræl blendes, og blandes med 400 ml mælk.

God arbejdslyst.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *