Jeg har en mand, der elsker stærke sager, og ost. Han er også altid været meget begejstret, når jeg har lavet brombærmarmelade. Det ryger altid længe før jordbær- og hindbær marmeladen. I år har vi for første gang haft held med en chili plante i drivhuset (den mislykkede chili plante sidste år, skyldtes at den blev glemt), og jeg har længe gået og tænkt hvad vi mon skulle bruge dem til, og jeg kom frem til: Hvorfor ikke prøve at kombinere brombær og chili. To virkelig gode komponenter, med ufattelig meget smag.

Jeg fik den lavet i går, og den smager fantastisk. Vi spiser den oven på brød med brie og mild ost. Nor er også helt vild med den, hvilket egentlig kommer lidt bag på mig, da han har meget selektive smagsløg.

Hvis du bare må smage en marmelade, der er sød, men med varme toner, får du opskriften her:

Det skal du bruge:

  • 675 g friske brombær
  • 2 chili
  • 5 dl vand
  • saft fra en ½ lime
  • 300 g sukker + 3 spsk.
  • rød melatin
  • atamon

Sådan gør du:

1. Når du har plukket brombærrene, skal disse skylles godt. Der er ofte meget snavs i.

2. Skær chilifrugterne i skrive.

3. Kom brombærrene og chili skriverne i en gryde, og tilsæt 5 dl. vand.

4. Bring gryden i kog, og skru herefter ned for varmen, så gryden simrer videre ved middelvarme. Gryden skal simre i ca. 20 min. indtil alle bær er bristet.

5. Blend grydens indhold fint, og sæt den tilbage over varmen.

6. Skum urenheder af, og tilsæt limesaften.

7. Tilsæt sukker, rør det rundt og lad det simre i ca. 5 minutter.

8. Rør 2 tsk. rød melatin ud, i 3 spsk. sukker, og tilsæt det til marmeladen, under omrøring og lad det simre i 2 min.

9. Kom marmeladen på kogte, atamonskyllede glas, og luk med det samme.

Hvis du smager på marmeladen, imens den stadig er i gryden og er meget varm, vil du opleve at den er meget stærk. Når den dagen efter er helt afkølet, og bliver spist i forbindelse med mad, vil den være aftaget en del i styrke. Så hæld det endelig ikke ud, fordi du synes den er blevet for stærk.

Jeg har et par kreative projekter på vej, bl.a. nogle knager til badeværelset, drømmehjørner til børnene og nogle kasser til Elviras kommende prinsesseværelse. Jeg har også en opskrift med røget ørred, jeg rigtig gerne vil dele med jer.

Håber i haft en god weekend, og er klar til hvad end den nye uge måtte bringe.

Share

2 comments on “Brombærmarmelade med chili”

  1. Det glæder mig til at prøve . Har lige fået at vide at min svigermor havde nogle brombær i fryseren . Min kæreste sagde ” jamen så skal det være med chili . Så vi glæder os😀

    • Dejligt at i vil prøve den. Håber i synes den er lige så god, som vi synes. Vi skal i hvert fald have lavet mange flere glas 😄
      God arbejdslyst i køkkenet 👍🏻

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *